Het begon allemaal met een spontaan idee. Ik had een recept van een taart die ik zelf erg lekker vind, dé witte chocoladecheesecake. En ik ken een leuk tentje in Nijmegen waar ik deze taart echt iets voor vond: Bairro Alto. 1 + 1 = 2. Ik gaf ze het recept, zij maakten de taart en ik kreeg veel lovende woorden over ‘mijn’ taart. Dit maakte een enorm enthousiasme, energie en blijdschap in me los, en smaakte naar meer. En daar was Petra bakt taart! Eerst een Facebookpagina, inmiddels deze mooie website. In het begin waren het vooral vrienden die bij me bestelden, nu zijn het regelmatig mensen die ik niet ken en die via/via van mijn lekkers geproefd hebben. Ik sta nu soms nog versteld van hoe het allemaal gelopen is. Ik ben een behoorlijke denker. Ik overweeg iets goed voor ik iets doe. Dat was met Petra bakt taart absoluut niet het geval. Ik liet, en laat, me leiden door mijn enthousiasme, creativiteit, energie en dus door mijn gevoel.

Ik ben iemand die veel waarde hecht aan lekker eten, dat is altijd al zo geweest. Jarenlang heb ik echter geworsteld met een hardnekkige eetstoornis. In die tijd zat het eten van taart er absoluut niet in. Wel het verzamelen van tal van recepten. Maar bakken en eten, ho maar! Ik had in die tijd nooit durven dromen dat ik ooit weer normaal met eten om zou kunnen gaan, laat staan dat ik zelf een taartenbakbedrijfje op touw zou zetten. En zie hier!

Ik hoop met mijn baksels mijn liefde en aandacht voor lekker eten door te kunnen geven. En stiekem ook de boodschap ‘ga voor waar je blij van wordt!’ 😉  

Liefs, 

Petra